пʼятниця, 16 грудня 2016 р.

В ООН розробили антикорупційний урок для шкіл


Програмою розвитку ООН в рамках проекту «Прозорість та доброчесність публічного сектору» розроблено антикорупційний урок для учнів українських шкіл.

Розробники уроку зазначають, що після їх проведення учні зможуть виявляти прояви корупції в повсякденному житті, а головне — даватимуть їм належну особисту оцінку. Такі уроки готують наступне покоління до свідомого вибору власних вчинків у подальшому житті.
Такий захід уже відбувся у низці українських шкіл, а педагоги, які проводили урок, відзначають, що учні жваво відгукнулися на обговорення теми корупції і тих моральних дилем, які з нею пов’язані.
Матеріали для вчителів містять сценарій уроку, презентацію зі слайдами та відеороликами, а також форму робочого аркушу для учнів, що розміщені на сайті розробника мультимедійних курсів EdEra. Вчитель також може завантажити короткий навчальний посібник «Антикорупційний урок», який допоможе глибше розібратися у темі корупції.
Матеріали для проведення антикорупційного уроку доступні для завантаження за посиланням.
Окрім того, кожна українська школа може взяти участь у конкурсі сценаріїв антикорупційної відеореклами. Переможці конкурсу отримають призи від Програми розвитку ООН.

Немає коментарів:

Дописати коментар