понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Паперові вітрячки, створені своїми руками

Вітрячок із паперу робиться дуже просто. Вашому малюку сподобається перетворювати плоскі аркуші паперу на об'ємні саморобки. Готовими виробами можна гратися на подвір'ї або декорувати будинок на свято.

Матеріали для одного вітрячка:
  • квадратний аркуш двостороннього паперу (15х15 см)
  • лінійка
  • макетний ніж
  • трубочка
  • брадс або декоративна шпилька для шиття

Робочий процес:
Візьміть аркуш  паперу для скрапбукінга, бажано двосторонній. Він має бути квадратної форми (15х15 см). За допомогою лінійки проведіть кінчиком макетного ножа (зворотною стороною) дві діагоналі квадрата. На цьому етапі потрібно не розрізати папір, а лише намітити лінії легким натискуванням ножа.
Від центра перетину діагоналей відміряйте по три сантиметри на чотири сторони та поставте помітки. Розріжте папір по діагоналях від кожного куточка до помітки. Навколо центра аркуша залишиться місце з радіусом 3 см, яке розрізати не потрібно.
Після розрізання квадрата отримуємо 8 гострих кутів. Через один їх потрібно підтягнути в центр квадрата.

Закріплюємо кутики з центром вітрячка за допомогою брадсу. Зі зворотної сторони виробу прикладаємо трубочку, протягуємо через неї той же брадс.


Якщо ви використовуєте для закріплення виробу швацьку шпильку, ваш вітрячок буде крутитися. Перший спосіб закріплення добре підходить для домашнього декору,  другий — для вуличних розваг.



Немає коментарів:

Дописати коментар