понеділок, 7 березня 2016 р.

Розрахунок балів ЗНО з географії


На тестування винесено 58 завдань, підрахувати бали за кожним можна за окремою схемою
ЗНО-2016, ЗНО з географії, бали ЗНО, типи завдань, підрахунок балів, завдання з короткою відповіддю, відповідь множинного вибору, логічні пари, схема розрахунку балів, оцінка ЗНО, сертифікат ЗНОНа сесії ЗНО-2016 географія випередила всі іноземні мови (крім англійської), а також фізику і хімію. Складати ЗНО з географії планують 25 591 учасників. Щоб підрахувати бали ЗНО з географії, треба розібратися в типах завдань і підрахунку балів за кожним з них.
Цього року учасник ЗНО має виконати 58 завдань з географії, має він на це 150 хвилин. Завдання поділені на 4 типи, відповіді треба записати в тестовий бланк А. Вибір правильної відповіді, встановлення логічних пар, вибір 3 правильних відповідей – трапляються в тестах з більшості дисциплін. Та з географії буде й не таке поширене завдання – відкритої форми з короткою відповіддю.
Отже, яка схема розрахунку балів ЗНО з географії?
ЗАВДАННЯ 1-42
Завдання з вибором однієї правильної відповіді. До кожного завдання є чотири варіанти відповіді, правильний – лише один. Щоб виконати тест, треба правильну обрати і позначити у бланку відповідь.
Оцінюється в 0-1 бал: 1 - якщо вказано одну правильну відповідь, 0 - якщо неправильну, не одну, або не вказано нічого.
ЗАВДАННЯ 43-48
Встановлення відповідності, «логічних пар». У кожному запитанні є колонки, дані в яких позначені цифрами і буквами. Щоб виконати завдання, необхідно встановити відповідність того, що позначено цифрами, і того, що позначено буквами, - утворити з них «логічні пари». Для виконання треба зробити правильні позначки на перетинах рядків (цифри 1-4) і колонок (букви А-Д).
Можна отримати 0-4 бали: по 1 балу за кожну правильно встановлену відповідність, 0 – якщо не позначено жодної правильної «логічної пари» або відповіді на завдання немає.
ЗАВДАННЯ 49-52
Завдання відкритої форми з короткою відповіддю. Під час виконання потрібно отримати числовий результат. Його записують у тих одиницях величини, які вказані в умові завдання, до тестового бланку.
Нараховують 0-2 бали: 2 – якщо правильна числова відповідь, 0 – якщо неправильна або відповіді немає.
 ЗАВДАННЯ 53-58
Завдання з вибором 3 правильних відповідей із 7 запропонованих варіантів (з короткою відповіддю множинного вибору). До кожного завдання пропонують 7 варіантів відповіді, правильні з них 3. Щоб виконати тест, треба обрати і записати правильні відповіді до бланку.
Оцінюється в 0-3 бали: 1 за кожну правильну відповідь із 3 можливих; 0 – якщо жодної правильної відповіді або завдання взагалі не зроблено.
Порядок написання цифр значення не має.
ПЕРЕВЕДЕННЯ БАЛІВ ЗНО В СЕРТИФІКАТ
Максимальна кількість балів за тест ЗНО з географії - 92. Оцінка, яку виставляють у сертифікат ЗНО, має мінімальне значення 100 і максимальне 200. Український центр оцінювання якості освіти надрукує на сайті таблицю переведення балів: якому тестовому балу яка оцінка відповідає. Це відбудеться після обрахування всіх результатів ЗНО з географії, бо таблицю формують за рейтинговою системою. Найкращий тестовий бал позначать оцінкою 200, найнижчий – 100, решту рангування робить програмне забезпечення.
Щоб приблизно уявити, якою виявиться оцінка за шкалою 100-200 балів, можна переглянути таблиці переведення балів з усіх предметів за 2015 рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар