середа, 12 жовтня 2016 р.

Україна вивчить корейський досвід шкільної реформи


Корея має значні досягнення у реформуванні шкільної освіти і Україна зацікавлена у її досвіді, зокрема щодо формування нових державних стандартів. Про це зазначила Лілія Гриневич на зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром освіти Республіки Корея Лі Чжун-Сіком, під час свого візиту до Кореї.

"Корейський досвід, особливо в розробці стандартів освіти є дуже цінним для нас. Я знаю, що ви сім разів переглядали свої навчальні програми. Зокрема, ви робили це у 2015 році. Ми поділяємо ту ж мету, що і ви - ввести орієнтований на учня навчальний план, який керуватиметься творчим та компетентнісно орієнтованим підходом, сприятиме інтеграції гуманітарних і природничих наук", - зазначила Гриневич.
Також вона додала, що Україна хоче вивчити корейський досвід щодо STEM освіти, який у Кореї охоплює і елемент мистецтва (STEАM).
"Республіка Корея показала дуже потужні результати тестування PISA. Тому нам цікаво, як ви цього досягаєте. До кінця жовтня Україна подасть заявку на програми обміну знаннями з особливим акцентом на STEАM освіту і корейським досвідом її реалізації. Ми будемо раді працювати з вами у цій сфері", - додала міністр освіти і науки України.

Немає коментарів:

Дописати коментар