вівторок, 17 травня 2016 р.

Щодо нових зразків додатків


Багатьом працівникам навчальних закладів до болі знайома проблема заповнення додатків до документів про освіту – атестатів за 11 клас, свідоцтв за 9 клас, дипломів кваліфікованого робітника та дипломів про вищу освіту.

Працівники шкіл, ліцеїв та коледжів, училищ та університетів викручуються, хто як може. Хто створює шаблон у Word'і, довго підганяючи розміри шрифтів та інтервали між рядками та абзацами. Хто ще додає до нього поля введення. Хто використовує Excel, бо там трохи зручніше підігнати розташування надписів. Навіть Access для заповнення використовують!
Але це тільки півсправи! Якщо навіть проблема точного розташування вирішена (ціною чималих витрат часу та зусиль кваліфікованого користувача ПК), все одно ще потрібно довго і дуже уважно заповнювати оцінки прописом (!) для кількох десятків (а то й сотень!) випускників. І не можна помилитись не тільки в "номіналі" оцінки, але й в її написанні !..

Але відтепер все набагато простіше та швидше! 
За допомогою програм "Додатки 2015", "Додатки ДКР" та "Додатки ВО" можна обмежитись заповненням звичної оціночної відомості (числами!), так званого "простирадла", в  Excel'і. Адже оцінки в чисельному вигляді вводити набагато швидше, та й імовірність помилок у написанні оцінки виключена. Після імпорту заповненої відомості програма сама переведе числа оцінок у пропис, а Вам залишиться тільки перевірити попередній перегляд чергового додатку та натиснути кнопку "Друк"!
До того ж освоєння програми максимально спрощено: на кожному Вашому кроці просто в головному вікні програми виводяться пояснення та підказки щодо Ваших подальших дій.

Немає коментарів:

Дописати коментар