середа, 2 березня 2016 р.

Розрахунок балів ЗНО з біології

Від 0 до 4 балів можна отримати за виконання тесту

Реєстрація на ЗНО-2016 завершується.
Очікувано найпопулярнішими з предметів є обов’язкова українська, а також історія України та математика, результат з яких на вибір випускника йде в шкільний атестат як оцінка ДПА. На четвертому місці англійська – сертифікат з неї вимагають при вступі на широке коло спеціальностей. Наступний за популярністю предмет не так легко вгадати - не фізика, не хімія, не німецька... Уже 35 820 учасників ЗНО зареєструвалися на біологію, і саме вона за популярністю – на 5 місці в цьогорічній сесії ЗНО. Щоб отримати високий бал на тестуванні, окрім ретельної підготовки до предмету варто розібратися: які завдання будуть у тестовому зошиті та яким чином відбуватиметься підрахунок балів ЗНО.
Цього року учасник тестування має виконати 50 завдань, має на це 120 хвилин. Завдання будуть трьох типів: вибір однієї правильної відповіді, вибір трьох правильних відповідей, встановлення відповідності. Розрахунок балів з кожного завдання має свою систему.
Отже, як порахувати бали ЗНО з біології?
ЗАВДАННЯ 1-40
Це завдання з вибором однієї правильної відповіді. До кожного запитання наведено чотири варіанти відповіді, правильний із них лише один. Щоб виконати завдання, треба вибрати і позначити відповідь у бланку.
Отримати можна 0-1 бал: 1 – якщо вказано правильну відповідь, 0 – якщо вказано неправильну відповідь, позначено більше одного варіанта або не позначено нічого.
ЗАВДАННЯ 41-46
Встановлення відповідності («логічні пари»). До кожного завдання наведено інформацію, позначену цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Учасник ЗНО має встановити відповідність тих даних, які позначені цифрами, і тих, що позначені буквами, – утворити між ними «логічні пари». Завдання вважається виконаним, якщо правильно зроблені позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Д).
Оцінюється в 0-4 бали: по 1 балу за кожну правильно встановлену «логічну пару»; 0 – якщо жодної правильної відповідності не вказано або відповіді у завданні немає.
ЗАВДАННЯ 47-50
Завдання з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів. До кожного завдання наведено три групи відповідей, і з кожної групи треба вибрати лише одну правильну. Завдання вважається виконаним, якщо учасник ЗНО правильно вибрав і послідовно записав три цифри в бланку відповідей.
ПЕРЕВЕДЕННЯ БАЛІВ ЗНО
Максимально за весь тест ЗНО з біології можна набрати 76 балів. Отриманий тестовий бал потрапить до сертифікату ЗНО, що подають до вступних комісій. Перед цим він буде переведений у шкалу 100-200, де 200 – максимально можлива оцінка. Щоб дізнатися, яка оцінка ЗНО відповідає набраному тестовому балу, треба дочекатися оприлюднення на сайті Українського центру оцінювання якості освіти таблиці переведення балів ЗНО. Вона формується за рейтинговою системою з урахуванням усіх результатів з цього предмету. Детальніше про схему переведення балів ЗНО в шкалу 100-200 балів і які таблиці переведення балів з усіх предметів були минулого року, читайте тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар