пʼятниця, 11 березня 2016 р.

Розрахунок балів ЗНО з фізики

На ЗНО-2016 з фізики буде 3 типи завдань
ЗНО-2016, ЗНО з фізики, бали ЗНО, підрахунок балів, завдання відкритої форми, з короткою відповіддю, логічні пари, таблиця переведення балів, оцінка ЗНО, сертифікат ЗНО, схема розрахунку балівТі, хто мають бажання і достатньо інтелекту, щоб мріяти про кар’єру в авіаційній галузі й ракетобудуванні, для вступу мають надати сертифікат ЗНО з фізики. Системна й біомедична інженерія, наноелектроніка й гідротехніка теж потребують глибоких знань з цієї непростої дисципліни.
Щоб скласти ЗНО-2016 з фізики, треба буде виконати 34 завдання й витратити на це не більше 180 хвилин. Підрахунок балів відбувається за певною схемою. Завдання поділено на 3 типи: вибір однієї правильної відповіді, встановлення відповідності та завдання відкритої форми. Залежно від рівня виконання учасник ЗНО отримає бал за кожен зроблений тест.
Отже, яка схема розрахунку балів ЗНО з фізики?

ЗАВДАННЯ 1-20
Завдання з вибором однієї правильної відповіді. З чотирьох запропонованих варіантів відповіді треба вибрати один правильний і позначити його в бланку відповідей.
Оцінюється в 0-1 бал: 1 – якщо вказано правильну відповідь, 0 – якщо відповідь неправильна, позначено більше одного варіанта або не позначено нічого.
ЗАВДАННЯ 21-24
Встановлення відповідності («логічні пари»). У завданні інформацію поділено на дві колонки, позначено цифрами і буквами. Треба утворити логічні пари між цифрами і буквами. Завдання вважають виконаним, якщо учасник ЗНО правильно зробив позначки на перетинах рядків цифр (від 1 до 4) і колонок букв (від А до Д).
Можна отримати 0-4 бали: по 1 балу за кожну правильно встановлену відповідність, 0 – якщо позначок немає або жодна з них не поставлена правильно.
ЗАВДАННЯ 25-34
Завдання відкритої форми з короткою відповіддю. Щоб виконати завдання, треба дізнатися числовий результат. Його вписують до бланку відповідей в одиницях величини, які вказані в умові завдання.
Завдання 25 і 26 складаються з двох частин, за правильну відповідь до кожного нараховують 1 бал. Якщо до кожної з частин правильна відповідь, учасник ЗНО отримує 2 бали. Якщо правильна тільки одна – 1 бал. Якщо обидві відповіді неправильні – 0.
Завдання 27-34 оцінюються в 0-2 бали: 2 – якщо вказано правильну відповідь, 0 – якщо неправильну або не вказано нічого.
ПЕРЕВЕДЕННЯ БАЛІВ ЗНО В СЕРТИФІКАТ
Максимально за тест ЗНО з фізики можна отримати 56 балів – якщо виконати правильно всі завдання. Оцінка ЗНО, яку ставлять до сертифікату для вступу до вишу, має іншу шкалу: мінімум 100 і максимум 200. Дізнатися, в яку саме оцінку переведеться отриманий тестовий бал, можна лише після перевірки всіх робіт ЗНО з фізики. Отримані результати розподілять за рейтинговою системою, де найвищий тестовий бал отримає значення 200, найнижчий – 100. Ті результати, що не перевищили пороговий бал, не враховують. Програма виставить усі тестові бали за рейтингом, і на сайті Українського центру оцінювання якості освіти оприлюднять таблицю переведення балів ЗНО в оцінку для сертифікату.

Немає коментарів:

Дописати коментар