понеділок, 14 березня 2016 р.

7 вправ для розвитку мозку

1.Еффект лівої руки
Ця вправа зміцнює нервові зв'язки, а також допомагає створювати нові. Наприклад, візьміть вашу комп’ютерну мишку в іншу руку (якщо Ви правша, значить, в ліву і навпаки) і почніть управляти нею. Якщо в результаті у Вас з'явиться відчуття невпевненості і незручності, не хвилюйтеся, Ваш мозок вчиться новим навичкам. Відбувається це завжди, коли Ви починаєте щось новеньке, невипробуване, і кожен раз Ви організовуєте в своєму мозку нові зв'язки між нейронами. Вчені довели, що цей ефект активізує творчі здібності і значно покращує просторову уяву. Тому робіть цю вправу на щоденній основі, не бійтеся братися за нові завдання (наприклад: чистити зуби, писати, тримати ложку лівою рукою і т. д.).

2. Читання і кросворди
Розгадування кросвордів сприяє розвитку мозку і стимулює його активність. Прагніть пізнати якомога більше інформації, читайте, читайте і ще раз читайте книги на різні теми. Знайдіть нове хобі, вивчайте іноземну мову. Обов'язково позбавте себе від постійного перегляду телевізору, інакше Ваш мозок буде деградувати. Чим швидше Ви почнете тренувати свій мозок, тим легше Вам буде справлятися з недугами розуму літніх людей. Виявлено, що постійні тренування мозку, будь-яка активність, розумова і фізична, зводять до мінімуму випадки втрати пам'яті серед літніх людей і уповільнюють процеси старіння.

3. Спорт
Доведено, що у людини, яка отримує фізичні навантаження (добровільні), краще і швидше розвивається мозок. В Інституті біологічних досліджень «Салком», штат California, вчені дійшли висновку, що у мишей, які бігають у колесі, в 2 рази більше клітин в частині мозку, яка відповідає за пам'ять і навчання.

4. Загадки
Логічні загадки, пазли, головоломки - відмінний спосіб змусити свій мозок працювати. Розгадуйте загадки частіше і тренуйте свій мозок. Наприклад, грайте в Sudoku.

5. Поповнюйте словниковий запас
Почніть на щоденній основі вивчати значення будь-якого нового слова (не має значення, яка це буде мова, іноземна або рідна). Існують великі розбіжності між Вашим інтелектом і словником. Якщо словниковий запас регулярно поповнюється новими словами, то і рівень інтелекту зростає.

6. Щоденник
Ведення щоденника дозволяє Вам розширити межі вашого мозку. Записуйте спогади, мрії, поточні події. Гарний спосіб - обзавестися власним блогом.

7. Нейробіка
Цей термін ввів Лоуренс С. Кац, доктор філософії, професор нейробіології Університету Д'юка. Нейробіка - це унікальна в своєму роді система тренінгу мозку, яка задіює всі п'ять фізичних почуттів і емоцій. Вправи використовуються для того, щоб допомогти мозку у виробництві власних поживних речовин, необхідних для зміцнення, зростання і збереження клітин мозку. Нейробікою можна займатися де душа забажає і в будь-який час. Це оригінальний і веселий спосіб розвитку мозку, який дозволяє активізувати погано розвинені нервові зв'язки і шляхи, допомагаючи Вам розвинути гнучкість розуму.

Немає коментарів:

Дописати коментар